top of page

פרופיל הורמונאלי

בדיקות רמת הורמונים בגוף

פרופיל הורמונאלי זה השם הכולל לסדרת בדיקות שבאות לבדוק רמות של הורמונים שונים בגוף. הורמון עובד כמו מפתח שפותח דלת. יש בלוטות בגוף שלהן מפתחות שונים, ואיברים בגוף שבהם דלתות לפתוח. כל מפתח פותח דלת אחרת שמשפיעה על תפקוד של מערכת או איבר בגוף.

 

בדיקת פרופיל הורמונאלי היא בדיקת דם פשוטה, הבודקת את רמות ההורמונים בגוף בנקודת זמן מסוימת, בדרך כלל בין יום 3-5 למחזור.

 

הניסיון להבין את תוצאות הבדיקות לרוב גורם לבלבול ופחד, אני מקווה שהכתוב פה יעזור לך לפענח את תוצאות הבדיקה בקלות.

 

חשוב לי לומר כי תוצאות הבדיקה מראות את המצב ההורמונאלי בזמן נתון, וכי תוצאות הבדיקה יכולות להשתנות, לפעמים אפילו באופן ניכר מבדיקה לבדיקה. יש דרכים רבות לסייע לזרימת ההורמונים בגוף, וליכולת הגוף לספוג אותם ולהגיב אליהם.

 

אני מזמינה אותך להתייעץ עמי בתוצאות הבדיקות שלך, ויחד נוכל להבין כיצד ניתן לסייע לגוף ולשפר את תוצאות הבדיקות במידת הצורך.

מה בודקים ומה משמעות התוצאה?

FSH- Follicle Stimulating Hormone

הורמון מגרה זקיק. הורמון המופרש מבלוטת יותרת המוח, עובר בזרם הדם עד לשחלות ומגרה אותן להבשלת זקיקים- שקיקונים קטנים בשחלות המכילים את הביציות.

 

כאשר השחלה מתקשה להגיב לגירוי של הורמון FSH, המוח מייצר הורמון זה בכמות הולכת וגדלה. לפיכך, ערכים גבוהים של FSH בדם מעידים על רזרבה שחלתית נמוכה.

 

רמה תקינה של הורמון FSH בדם תהיה נמוכה מ-10.

E2- Estradiol

הורמון תומך הפריה. אסטרדיול הוא אחד מהורמוני האסטרוגן שמפרישה השחלה בעקבות התעוררות הזקיקים. ההורמון מופרש בכמויות הולכות וגדלות במחצית הראשונה של המחזוריות החודשית. ההורמון מגרה את שגשוג רירית הרחם ומכין את גוף האשה לקראת הריון (כפי שאנו לומדות לעומק בסדנת מודעות לפוריות).

 

רמה תקינה של הורמון E2 בדם תהיה נמוכה מ-200.

Progesterone

הורמון תומך הריון. לאחר הביוץ הפך הזקיק ממנו השתחררה הביצית ל'גופיף צהוב'. הגופיף הצהוב משחרר לגוף את ההורמון פרוגסטרון שמטרתו לתמוך בהריון פוטנציאלי. הורמון זה מופרש במחצית השנייה של המחזוריות החודשית. ההורמון מגרה את רירית הרחם להפרשת חומרי מזון לקליטה והשרשה של העובר.

 

רמה תקינה של הורמון Progesterone בדם תהיה נמוכה מ-1.5.

Prolactin

הורמון מייצר חלב. פרולקטין הוא הורמון המופרש מהמוח ומגרה את השד לייצור חלב להנקה. רמות גבוהות של פרולקטין מדכאות את הורמוני הפוריות, כך מחזור האשה מושהה לטובת טיפול בתינוק וצבירת כוחות.

 

באופן טבעי רמת ההורמון בגוף גבוהה אצל נשים לאחר לידה. רמה גבוהה של הורמון זה אצל נשים שלא לאחר לידה תתבטא ברגישות בשדיים, הפרשות חלב מהשדיים והפרעות במחזוריות החודשית עד כדי הפסקתה. במקרים קיצוניים המצב יגרום לכאבי ראש והפרעות בראיה.

 

חשוב לשים לב כי רמת ההורמון מושפעת משינה ולכן יש לבצע בדיקה של הורמון זה לאחר 3 שעות ערות.

 

רמה תקינה של הורמון Prolactin בדם תהיה נמוכה מ-620.

Testosterone

הורמון המין הגברי. הורמון סטרואידי גברי, הקיים ברמות נמוכות גם בנשים.

 

רמה גבוהה של טסטוסטרון בנשים יכול לגרום לשיעור יתר בגוף, הידללות שיער הראש, אקנה, השמנה, הפרעות במחזוריות החודשית וקשיי פריון. אלה יכולים להצביע על תסמונת השחלות הפוליציסטיות המתבטאת גם ברמות גבוהות של הורמוני מין גבריים.

 

רמה תקינה של הורמון Testosterone בדם תהיה נמוכה מ-3.5.

DHEA-S

הורמון הנעורים. הורמון סטרואידי המופרש באופן טבעי מבלוטת יותרת הכליה. מבחינה כימית דומה הורמון זה להורמוני המין אסטרוגן בנשים וטסטוסטרון בגברים, והגוף מסוגל להמיר הורמון זה להורמוני המין.

 

ייצור יתר של הורמון זה עלול להפריע לתהליך הביוץ. החל מגיל 30 פוחת ייצור ההורמון בגוף.

 

רמה תקינה של הורמון DHEA-S בדם תהיה נמוכה מ-430.

הורמון ההריון. הורמון הנבנה מתאים היוצרים את השלייה. בתחילת ההריון רמות ההורמון מוכפלות בכל 2-4 ימים.

 

רמת הורמון הגבוהה מ-25 מעידה על הריון.

אין הכתוב במאמר זה בא להחליף התייעצות עם הרופא המטפל לגבי תוצאות בדיקות.

הורמון משרה ביוץ. הורמון זה מופרש בכמות גדולה ובזמן קצר. הורמון LH מסייע לזקיק לסיים את הבשלתו, הזקיק פוקע את דופן השחלה ומשחרר את הביצית. זהו הביוץ.

 

הורמון זה מכונה הורמון הצהבה, מפני שלאחר הביוץ שמתקיים בעקבות עלייה בהרמון זה, הזקיק ממנו השתחררה הביצית הופך ל'גופיף צהוב'.

 

רמה תקינה של הורמון LH בדם תהיה נמוכה מ-12.

LH- Luteinizing Hormone

הורמון בלוטת המגן. הורמון המופרש מבלוטת יותרת המוח ותפקידו גירוי בלוטת המגן להפרשת הורמוני T3 ו-T4 האחראים על חילוף החומרים בגוף (טמפרטורת הגוף, פעילות מערכת העיכול, קצב הלב, זיכרון, ריכוז ועוד).

 

תפקוד לא תקין של בלוטת המגן יכול להשפיע על המחזוריות החודשית, קיומו של ביוץ ואף על מהלך ההריון.

 

רמה תקינה של הורמון TSH בדם תהיה נמוכה מ-4.

TSH- Thyroid Stimulation Hormone

Beta-HCG

פרחים בלבד שקוף1.png
bottom of page